Nu när jag ändå fått upp andan i bloggandet så kan jag berätta om den kaka jag tänkte göra nu till helgen. Istället för en massa socker så har jag börjat snegla lite på raw-food. Det har nog mest att göra med att vi fått en ny lunchrestaurang i samma område som jag jobbar. Att äta det emellanåt känns bra.

Här är då kakan jag tänkte göra:

kaka1

Ingredienser:
250 g dadlar
1 banan
2 dl havregryn
1 näve jordnötter
2 msk kakao

 

Dekoration:
1 banan
Jordgubbar
Hallon
smält choklad efter önskemål (helst 70%)

Sjud dadlarna i vatten 5-10 minuter tills de är mjuka och häll sedan bort vattnet. Blanda dadlar, banan, havregryn, kakao och jordnötter i en kitchen aid eller liknande matberedare.

Lägg smetetn i en tårtform och sätt den i frysen medans frukterna är skurna. Skär bananen tunt och lägg över kakan. Lägg sedan all frukt ovanpå kakan och ringla smält choklad över. Det kan också vara gott att strö lite kokosflingor över.

Du kanske också gillar