– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Det gäller att kunna se det positiva i allt. Covid-19 härjar över hela världen vilket får ett avgörande nederlag för kommande konfirmation som skulle ha varit den 5:e april har nu flyttats till den 22:e augusti.

Det är en lättnad att det faktiskt blev så för jag hade knappt påbörjat planeringen och nu börjar den så sakta mogna fram.

Just nu är det smörgåstårtor som kommer tillbaka starkt. Jag har nog alltid gillat smörgåstårtor och för mig har jag särskilda minnen från min uppväxttid då vi jobbade extra i pappas fabrik och då fick vi som extra belöning smörgåstårta som lunch. Kraftfulla med massor med majonäs, stabbigt till tuens men satan i gatan så gott.

En smörgåstårta behöver inte vara så.

I dag hade kusinen femårskalas och här bjöds det på en tonfisktårta som verkligen var helt sagolik. Jag som inte ens gillar tonfisk tyckte att det här var jättegott. I den här varianten användes kesor och creme fraiche och inte en gnutta majonäs. Färsk så det förslår.

Det roliga var ändå att jag fick nys på en facebook sida där medlemmar sätter in sina bilder på egna smörgåstårtor. Jösses vilken guldkista och vilka skapelser. Skaparandan riktigt kliade i fingrarna och jag ska helt klart ha massor med olika smörgåstårtor på konfirmationen.

Många hade rosor i sina dekorationen och med lite forskning och förfrågning så är det tomater som andvänds till de vackra rosorna. Kolla in det här:

Här kommer så några varianter som jag såg idag.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]