Recept Soppa

Gino´s Minestrone

I dessa reseförbudstider finns det väl inget härligare än att resa i fantasin? Och resa i fantasin har vi gjort ganska mycket på sistona. Vi reser bakåt i tiden – insuper dåtidens upplevelser och föreställer oss hur det möjligtvis skulle vara att leva på just den tiden. Vår egna árbaejarsafn ger oss en resa cirka 100 år tillbaka i tiden och i veckan besökte vi Nationalmuséumet och fick färdas ända till 14-1500 talet. Temat för dagen var riddare och nej, det fanns inga riddare på Island men det finns spår om att människor på den tiden visste att de fanns. Det är en kitlande tanke då det inte fanns någon annan mediaspridare än människans egna upplevelse. Åkte dåtidens islänningar och upplevde riddarspelen?

Samtidigt läser jag boken om Europas kungar och deras extravaganta kärlekslevende. Det kan inte ha varit lätt att behöva gifta sig för politiska och maktfrågor så det var kanske inte konstigt att de hade ett helt koppel med älskarinnor. Undra hur många det egentligen är som härstammar från alla dessa oäkta barn?

I dag reser jag inte i tiden – jag reser runt Italien. Jag har hittat en ny favorit som heter Gino som likt Jamie Oliver reser runt i Italien, besöker fantastiska ställen och lagar ljuvligt god italiensk mat.

Här är hans minestrone soppa som ska få bli lördagens lunch.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]