kyckling Paj Recept

Kycklingpaj

Det här är nog så mycket 90 tal som du kan tänka dig. Då serverades det alltid olika sorters matpajer så fort du hade fest eller en matbjudning. Skink- och broccolipaj var nog den som typ alltid bjöds på. I morse fick jag en slags flashback till 90 talet och drömde mig bort till MTV och hon som då var min absoluta favorithallåa. Christiane Backer. Hon som alltid klädde sig i färgglada kläder och skarp make up.

Och tänkte, nu ska jag göra en paj och så dök jag på det här receptet.

Ingredienser:

Pajdeg:

 • 200 g kallt smör,
 • 0,5 dl färsk timjan,
 • 2 ägg,
 • 0,5 tsk salt,
 • 1 msk vatten (om det behövs)

Fyllning

 • 350 g kyckling,
 • 3 morötter
 • 100 g gröna ärtor (ca 2 dl)
 • 2 klyftor vitlök
 • 3 msk vetemjöl
 • 3 msk kycklingfond +  3 dl vatten
 • 2 dl vitt vin
 • 1 dl grädde
 • Hackad färsk timjan
 • Hackad persilja
 • salt och peppar
 • Ägg till pensling

Gör pajdegen och låt den stå i ca 30 minuter. Gör under tiden fyllningen Fräs grönsaker, kyckling och häll över vinet, bujongen och grädden. Låt småputtra och red den om den inte är tillräckligt tjock

Kavla ut hälften av degen och låt den förgräddas i ca 10 minuter Gör små runda plattor av resterande deg och när du fyllt pajen med fyllning täck den med plattorna. Pensla ett uppvispat ägg över och grädda sedan i 150 g varmluft i ca 35 minuter.

Du kanske också gillar