Fågel Recept

Ginos Italienska kyckling

Den här kycklingrätten måste testas!

Stycka en hel kyckling och rulla den i vetemjöl. Stek den på medeltemperatur så att den blir krispy och gyllenbrun.

Krossa två vitlökar och fräs dem i olivolja. Tillsätt 6 ansjovis i olja, oliver och lagerblad. Krydda med lite chiliflakes och färsk rosmarin. Se till att ansjovisen mosas in i oljan. Du vill inte ha stora bitar utan enbart bli en del av såsen. Häll i en deciliter av balsamvinäger och låt det koka ihop. Häll i 200 ml pressad tomatpuré (pasata) Lite salt och peppar. Låt det sedan småputtra i 40 minuter.

Servera med rostad potatis och en grönsallad.

Uppdaterat: Nu har jag gjort rätten och den får 10 stjärnor! Det var bland det godaste jag ätit och gästerna var mycket nöjda.

Du kanske också gillar