Fågel Recept

M’s Chicken Shawarma

Hela söndagen gick jag och funderade på vad vi skulle äta för något. Variation är svårt, särskilt på söndagar då det oftast vill bli söndagsstek. Och söndagsstek i all ära – det tillhör barndom där söndagsmiddagarna i princip alltid bestod av stekar av olika slag.

Jag hade en viss inspriration av den här rätten. Men jag ville utveckla den lite mer. Till den här kycklingrätten kommer jag att servera en helt vanlig risotto fast jag kommer inte ha några ärtor i den här gången. Desutom byter jag ut parmesanosten mot hederlig västerbottenost.

Efter att ha vandrat runt i affären kom jag fram till de här ingredienserna som innehåller framförallt osten med grillad paprika och chili men även en helt ny krydda – Shawarma – som innehåller koriander, lagerblad, chili, turmerik och salt och peppar. Det låter bådande gott.

Kycklingen är filéer som jag marinerat i virgin olivolja och 1 msk av Shawarma-kryddan.

Jag börjar med att skära alla grönsaker, svamp och lök. De tänker jag fräsa vid sidan om och montera ner i rätten när kycklingen har fått gå klar i ostgräddblandningen.

När kycklingen har fått legat i marinad i ca 20 minuter försteker / grillar jag den i en gjutgrillpanna. De ska inte grilla särskilt länge utan bara så att du stänger in kycklingen. Nu har jag en sådan här underbar traktörpanna från fiskars så när kycklingen är grillad fräser jag lite lök och vitlök i smör/olivolja, tillsätter en röd chili och sätter sedan ner kyckligen och häller över gräddostblandningen. Nu ska den får sjuda i ca 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt,

Den fina lilla söta paprikan tillsammans med zuchinin och svampen steks sedan strax innan servering och läggs i kycklingrätten. Då bibehåller den sin konsistens. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar.

Det här var ljuvligt gott ?❤️

Du kanske också gillar

[instagram-feed]