Covid-19

Covid-19 och ny svensk ambassadör på Island

Du skulle kunna tro att min morgon började aningen tidigt men prise vare bandning 🙂 Jag medverkade i P4vaken där jag berättade om den dramatiska ökningen av Covid och att vi nu i princip har total lock down. Alla idrotter, träningar, restauranger, hårfrissörer, badhus, ja alla offentliga inrättningar är nu helt stängda tills den 19 oktober. Vi är i princip hemskickade och ska typ vara hemma utan några större kontakt med andra de närmsta veckorna. Just nu skenar covid helt utan kontroll och då gäller det att dra i hårdbromsen.

Nu ville vaken avsluta med lite mer posivit och jomenvisst, vi har ju en ny svensk ambassdör på Island och med det avslutade jag P4 Vaken.

Senare under dagen så träffade jag alltså Pär Ahlenberger som är en mycket sympatisk man och det märks att han har en lång erfarenhet som ambassadör.

Han har många trevliga idéer och det som defintivt kitlade mitt intresse är 250-årsjubileumet för Ostindiefararna som 1772 med Linnés lärljunde steg i land på Island för att dokumentera den isländska botaniska floran. Det finns en utställning som invigdes i Australien förra året, där Pär fick pris, som han nu funderar på att ta hit inför jubileumet. Island har två fantastiska botaniska trädgårdar. Den ena finns i Reykjavik, som har sin prakt i sig med den mest imponerade botaniska trädgården finner du i Akureyri.

Jag var där i somras.

I morgon är flickorna lediga från skolan och jag tänkte vara lediga med dem. Vi planerar Oktoberfest! Korvparty och spelkväll!

Du kanske också gillar

[instagram-feed]