Lamm Recept

Seven Spices

Om det är något jag kan gå i gång på är när jag upptäcker nya saker inom mat. Just nu har jag ögonen på kryddor. Först ut som jag nästan inte kan vänta att prova är just Seven Spices. Nu läste jag om det i en svensk blogg och hade nog inte tänkt mig att jag överhuvudtaget skulle finna dem här.

Men jodå, isländska matkulturen har tagit gigantiska steg framåt och numer kan du faktiskt hitta det mesta här.

I morgon kväll kommer ett par goda vänner på mat och jag har tänkt mig att använda denna kryddblandning till en lammsadel. Till det tänkte jag servera klyftpotatis och en Tabouli.

Marinad:

  • Yoghurt 1 dl
  • Seven Spices
  • Sumc
  • Färsk koriander
  • Färsk persilja
  • Vitlök
  • Fins hackad rödlök
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • citronkivor

Putsa lammsadeln fri från oönskat fett och smörj sedan in den med marinaden. Jag skivade en citron och lade ovanpå som fick stekas med de första 15 minuterna, därefter plockades ner till plåten. Jag brukar köra 200 grader varmluft i 15 minuter och sedan sänker jag ner till 100 grader. Sista tiden höjer jag igen till 150 grader och den här gången hade jag klyftpotatis som jag serverade till.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]