Efterrätt Recept

Solgul påskglass

Denna glass härstammar från Persien och ska nog egentligen serveras med pistagenötter. Jag fick den serverad för några veckor sedan och då med små söta påskägg i choklad. Självklart ska den väl lagas från grunden men så stötte jag på ett recept där det användes köpt vaniljgräddglass. Och då blir det genast så mycket enklare. Det är nog svårt att få tag på riktigt bra saffran och så ska det vara rosenvatten.

Att köpa saffran i vanlig matbutik i Sverige vill jag verkligen inte rekommenderas eftersom den är redan mald och vem vet om den verkligen är 100% saffran? Nej jag föredrar att åka till en specialbutik som enbart har produkter från denna delen av världen. Här i Reykjavik har vi några stycken och det är en ren fröjd att gå runt och se alla spännande produkter. Denna vackra burk köpte jag i Istanbul-butiken och den innehåller 1 gram trådig saffran. Helt ljuviligt om du frågar mig.

De hade även rosenvatten som inte heller tillhör vanligheterna här på Island.

Ingredienser:

  • 1 liter köpt äkta vaniljgräddglass.
  • saffran, 0,5 gram
  • 2 msk rosenvatten

Ta ut glassen och låt den mjukna. Blanda saffran med lite socker och mal det med en tesked. Häll över 2 msk kokande vatten och låt stå och dra i 30 minuter. Blanda glass, rosenvatten och saffran. Dela upp det i skålar och in med det i frysen igen. Ta ut den en stund innan servering så att den mjuknar lite. Dekorera med chokladägg.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]