Bakning Bröd Recept

Grekiskt Lagana

Det här brödet liknar ganska mycket Foccacia men istället för rosmarin och oliver så har du enbart sesamfrön som dekoration. Det vankas middag med bästa vänner och temat i det här huset lever fortfarande kvar i Grekland.

Det vankas Fasolakia me kota – Grekisk kyckling som normalt är med både potatis och gröna bönor. Jag tänkte göra min variant men självklart med inspiration av grundreceptet.

Ingredienser till ett stort bröd:

  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 msk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 6-7 dl mjöl

Det här brödet krävs inga större avancerade kunskaper om att baka bröd. Du rör ihop allt och låter det gå i bakmaskinen i ca 6 minuter så att gluten har bildads. Låt jäsa i 1,5 timmar. Baka ut det i en stor form ca 20×30 cm. Tryck gropar i degen med ett finger. Låt jäsa i ca 40 minuter och baka sedan i 200 grader i 25-30 minuter.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]