Fågel Recept

Fasolakia me kota – Grekisk kyckling

Nu är nog inte just den här en exakt kopia av receptet utan min egna variant. Det grekiska köket stämplade sig in hos mig efter vår underbara resa till Korfu. Här kommer nu en smakrik kycklingrätt som passar både stora som små. I alla fall i det här hemmet,

Ingredienser:

 • Urbenade kycklinglår
 • 1 gul lök
 • Stora vita bönor
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 brk mutti krossade tomater
 • 2 msk mutti tomatpuré
 • Oregan
 • Koriander
 • Lökpulver
 • Paprikapulver
 • 2 lagerblad

Stek kycklingen lite lätt så att den får en yta. Tilsätt sedan alla de andra ingredienserna och låt den stå och småputtra i 1,5 timmar. Servera med en grekisk fetaostsallad och jag har gjort en Patatas Bravas. Grekland gifter sig med Spanien.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]