Husmanskost Recept

Regnrusk och fläskpannkaka

Det är verkligen ruskväder här i dag. Det regnar på tvären och det blåser fruktansvärt. Du skulle nästan kunna tro att det helt plöstsligt blev höst. Nu kan juni / juli vara ganska blöta här på Island medans våra bästa månader är maj, augusti och september.

Våta ränder på fönstret idag.

En kuradag som denna är det i alla fall skönt att kunna jobba hemmifrån. Tanken har faktistk slagit mig att jag numer kan jobba precis därifrån jag vill. Jag skulle lika gärna kunna åka till Sverige när som helst och jobba precis lika bra därifrån som jag gör här. Å andra sidan så är ändå borta bra och hemma bäst och efter så här många år så är inte Sverige hemma längre.

Hade det funnits wifi i sommarstugan skulle jag kunna åka dit och vara där under en längre period. Om det nu inte var för barnen och alla ”måsten” som finns här hemma.

Jag hade mycket hellre haft den här utsikten idag.

Dagen till ära och Sverigelängtan tänkte jag laga ugnspannkaka. Nu finns det inte stekfläsk här så tjockskivad bacon får duga istället.

Ingredienser:

350 g tärnat bacon

4 ägg

8 dl mjölk

1/2 tsk salt

4 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna. Häll baconet i långpannan (30 x 40 cm, för 4 port) och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät smet. Häll smeten över baconet i långpannan. Sätt in i ugnen igen och grädda ca 20 minuter.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]