Recept

Torskrygg med rödbetor och kapris

Om det är något som är fantastiskt på Island – ja förutom lammet då – så är det torskrygg. Kraftigare torskrygg får du leta efter 🙂 Och jag är barnsligt förtjust i den. Nu är det inte så ofta som jag serverar den hemma vilket mest beror på en knusslig make som rynkar lite lätt på näsan samtidigt som han tar fram ficklampan för att leta – mask.

Som tonåring arbetade han nämligen med att rensa fisk.

Behöver jag säga mer, brukar han säga samtidigt som han ruskar på sig. Nu är det förstås så att torsk köpt hos en delikatess-affär inte har den minsta lilla masken i sig, om du så ens skulle leta med ett mikroskåp. Och inte heller ska vi äta den rå.

Tidigare har jag skrivit om ångkokt torsk med pepparrot, som förstås är en klassiker. I dag ska jag göra en ny variant av den ångkokta och den ska serveras med hackade rödbetor och kapris. Det är namminam, som jag numer så ofta säger till min femmånaders lilla Disa då hon ska smaka på smakisar.

Ångkokt torsk med rödbetor och kapris

Du kanske också gillar

[instagram-feed]