Familj

Ordningen återställd

Efter 18 dagars utstationering i Båtsfjördur i NordNorge är nu min man äntligen hemma igen. Både jag och flickorna var förstås mycket glada att få hem ”våran pappa”

Ja, och jag tror tillochmed huset var glad att se han. Här har Kung Vinter varit på blixvisit. I alla fall fort han med en himlans fart. Med vindbyar upp till 60 m/s med nordanriktiktning behöver jag kanske nämna särskilt mera om hur fruktansvärt kallt det är? Vi har det nya värmesystemet, dvs all värme går via en station i garaget och uppvärmning sker via golvslingorna. Jag har ingen aning om hur du ändrar tempen så kylan kröp kraftigt neråt för några dagar sedan. Som värst hade vi 15 grader inomhus.

Nu har B höjt värmen plus att han kört igång extra värmefläktar – som vi tydligen hade i garaget – så just nu är det 20 grader här inne. Och det känns som rena sommarvärmen 🙂

Framför oss ligger, som vanligt, en fullmatad danshelg och flickorna ska tävla i gammeldans. Vi har varit och lånat isländsk nationaldräkter så det kommer bli så fina på söndag. De ska tävla i Schottis och Rail. Det är ändå fantastiskt att se att så små är så oehört duktiga på att dansa. Lilla KI har alla stegen helt klara för sig och det har även Brynjar, hennes danspartner. Jag skulle faktiskt kunna säga att de två mindre är mer samspelta än vad hennes äldre syster är. AB har visserligen stenkoll på steg och takt och här är det hennes partner som inte riktigt har taktkänslan. Nu har de visserligen  nyligen börjat dansa tillsammans så det kan också vara ovana.

Du kanske också gillar