Recept Vegetariskt

Kikärtsbiffar med halloumi och ramslök

250g halloumi
2 tetror kikärtor (á 380-400g)
3 små ägg
0,5 dl majsstärkelse
10 ramslöksblad
salt, peppar

1. Kör halloumin till en grynig massa i en mixer. Häll över i en stor skål.

2. Skölj kikärtorna och ha ner dem i en mixer tillsammans med ägg och majsstärkelse. Kör till en smet och ös ner i bunken med halloumin.

3. Strimla ramslöken och ha ner i bunken. Salta och peppra. Blanda allt och forma till åtta biffar (Hur lösa biffarna blir påverkas av hur mycket vatten. kikärtorna innehåller och hur hårt man mixar ner dem. Blir biffarna för lösa kan man röra i mer majsstärkelse – testa med att steka en biff för att se hur konsistensen blir).

4. Stek biffarna i smör. Ska du grilla dem försteker du dem lätt på båda sidor i en stekpanna (stek dem alltså inte helt klara). Lägg biffarna i kylen och grilla dem sedan direkt på grillgallret. Pensla under grillningen med olja på båda sidor. Biffarna kan också grillas helt på grillen, då bör man dock använda ett grillnät av silikon.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]