Någon gång i livet ska jag åka till Italien. Och det är inte Rom jag suktar efter. Nej, jag skulle vilja göra samma resa som Jamie Oliver gjorde då han besökte alla Nonnas och fick lära sig om hemligheterna bakom en riktigt god pastarätt.

Resultatet av hans resa blev hans fantiska pastaproduter som jag skrivit oftare än en gång om. Kvällen till ära ska vi ha lasagne. Jag har aldrig testat hans lasagneplattor men för övrigt får nog jag själv ta åt mig äran av min klassiska bolognese och vita bechamelsås. Ljuv musik uppstår, det kan jag lova er.

Bolognese:
Köttfärs
lök
vitlök
kastanjechampinjoner
tomatpuré
1 dl rött vin
oregano, lökpulver, paprika, Koriander, salt och peppar
1 buljongtärning

Vit bechamelsås
2 msk smör
4 msk vetemjöl
1 liter mjölk
300 gram riven mozarellaost

Varva köttfärsen, lasagneplattorna och vitsåsen. Avsluta med vitsås.

Grädda i ugn 200 grader varmmluft i ca 30 minuter. Servera med pesto, sallad, majs och nygräddat vitlöksbröd.

Du kanske också gillar