Bakning påsk Recept Smörgåstårta

Årets påsk-smörgåstårta

Varje skärtorsdag serverar jag smörgåstårta. Det finns en grupp på facebook som lägger ut bilder på sina smörgåstårtor och det brukar mestadels vara rena konstverken. Det där lockade mig oehört för några år sedan och sedan dess, ja då blir det smörgåstårta på skärtorsdagen.

Vanligtvis brukar jag snöa in mig på att göra en tonfiskfyllning men vi hade påskpysselträff med Svenska föreningen nyligen och då bjöd jag på en exakt sådan. Det kändes lite tradigt att göra en lika dan så tätt inpå.

Neibbs, årets påsktårta fick därför gå i skinkans tecken. Jag försökte ändå hålla mig till en lite nyttigare variant även om jag tycker att med skinka så krävs det lite majonäs 😉

Påsksmörgåstårta med skinka:

Fyllning:

  • En stor burk keso
  • En liten burk grekisk yoghurt
  • 2 msk majonäs
  • strimlad skinka ca 200 gram
  • 4 hårdkokta ägg
  • salt, peppar, paprika- och lökpulver

Jag hade tre varvs fyllning. Sen smörjde jag tårtan med grekisk yoghurt så att den fick en vit yta. Jag dekorerade med tunnskivad skinka, salladsblad, gräslök och dill.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]