Covid-19 Fågel

Samkomubann – dagur 5

Det regnar här i dag. På sätt och vis är det riktigt välkommet för vi börjar bli aningen less på vintern. Det var länge sen som vi haft så hård vinter som i år. Snöstormarna har avlöst varandra och här upp på ”highlands” där jag bor har snödrivorna leget över metern. Vissa ridvägar har varit oridbara en längre tid.

Det enda typiska är att jag har ett Teams-möte redan 08:15 och Karin och Disa börjar skolan kl. 08:30. De lär bli ordentligt blöta när de går till skolan idag. Visserligen tar det nu inte mer än 5-10 minuter att gå – men ändå.

I går tog viruset ett rejält skutt upp för kurvan och vi fick 86 nya fall. Det lutar nog åt att det utegångsförbud i nästa vecka, så som de har gjort i flera andra länder i Europa.

Vår direktör Alma Möller, beskrivs i dagens reportage som en ”ängel sänd från ovan” och att hon är otroligt fokuserad, organiserad och skärpt till 100%. Jag hade inte behövt läsa den artikeln för det har jag redan sett sen länge. Hon tillhör verkligen en av mina förebilder. Smart, välklädd och en person jag verkligen ser upp till.

Alma Möller – direktör för Folkhälsoinstitutet

Kläder är alltid viktigt. Och det har jag hållit hårt på även nu medans jag sitter hemma och jobbar. Varje morgon gör jag samma rutiner som om jag skulle gå och jobba. Jag tror det är viktigt för den mentala välmåendet.

Äta god mat är också viktigt. Det behöver inte vara allt för komplicerat men det är de där små detaljerna som gör att helheten blir bra. Gårdagens franska löksoppa, i all ära, smakade fantastiskt gott och får du dessutom en god öl till det.

Fransk löksoppa och en isländsk ljus lager

I kväll ska jag laga kyckling. Förra veckan köpte jag två kycklingar och den här har sista förbrukningsdagen i morgon. Jag ska ta och googla runt under dagen och se vad jag ska hitta på den här gången. Coscos, som tillbehör, vore inte helt fel.

Eller så gör jag helt enkelt denna paradrätt som klickar aldrig: Kyckling allt i ett

Ha nu en riktigt trevlig fredag! I dag tar jag bort skärm, dator och tillhörande utrustning. Jag tror det är en viktig del av rutinerna att jag ”gör helg”.

Dagens outfit

Du kanske också gillar

[instagram-feed]