Covid-19 Fågel Recept

Samkomubann – dagur 6

Det finns en mycket rik amerikan med ett hjärta som klappar för Island. I går skänkte denna person 15 respirator-maskiner till Landspitali, Islands Universitetskjukhus. Sjukhuset har 22 stycken så det här är förstås otroligt välkommet. Just nu befinner sig 6 stycken inlagda varav tre av dem på intensiven. Ingen ligger i respirator, än så länge.

Viruset fortsätter att ta långa skutt och vi har 409 är smittade, 6 ligger som sagt på sjukhus, 1 dödsfall och 22 har blivit friska.

Om det regnade i går så snöar det nu. Vintern håller ett hårt grepp och i morgon vankas ruskväder. Om det blir regn eller snö återstår att se.

Jag börjar se en viss rastlöshet hos mina äldre tjejer. Inte konstigt eftersom att från att gå från 16 timmars övning per vecka till i princip noll måste sätta sina spår. Nu såg jag att en tränare gjord hemmavideo, så den ska tjejerna få köra idag.

Själv hittade jag en annan variant som jag har prövat i dag. Den här ska jag försöka köra varje dag nu medans jag är fast hemma.

I kväll ska vi gå på koncerter. Hemma. Först ut är sångeliten kl. 19 och därefter kl. 20 har Helgi Björns, vår egen countrysångare livekoncert från sin hemmastudio.

Det blev en egen variant av kycklingen. Jag gjorde en marinad av olivolja, havssalt, rosmarin, citronsaft, lökpulver, paprikapulver, turmerik och svartpeppar. Kycklingen styckades och marinerades och ovanpå varje bit la jag en skiva citron. Till det serverade jag klyftpotatis och sallad. Riktigt gott 🙂

Du kanske också gillar

[instagram-feed]