– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Pasta Recept

Pasta del mare

Jag älskar skjaldjur. Räkor, tigerräkor, kräftor, hummer, krabba. Ja allt tillhör de stora favoriterna. Den här pastan har jag gjort ganska många gånger och jag bokstavligen slurpar i mig såsen till sista droppe.

Ingredienser:

  • Gul lök hackad
  • I stor påse färsk spenat
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk hummerfond
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • Valfria skaldjur som är marinerade i vitlöksolja
  • Tagiliatelle eller annan valfri pasta

Fräs löken i lite olja och lägg sedan i den färska spenaten. Låt den få fräsa med en stund och häll sedan över det vita vinet. Häll i hummerfonden, vattnet och låt alkoholen koka bort. Häll sedan i grädden och krydda med valfria krydor. Jag brukar oftast ha lite koriander, paprikapulver, lökpulver, eventuellt mera salt och peppar.

Koka pastan och när den är klar lägger du i räkorna så att de få bli varma. De får absolut inte ligga i för länge för då blir de sega.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]