Recept Soppa

Grönkålssoppa

Första vardagen på nya året. Jag börjar dagen att arbeta hemmifrån. Lite smygstart med andra ord. Jag hade tänkt en grönkålssallad till Kalkonen som serverades på juldagen men av någon anledning glömdes den bort.

Vad passar då bättre den vinterdag med en härlig järnberikad soppa?

Ingredienser:

 • 150 g grönkål, plockade blad utan stjälk
 • 1 gul lök, hackad
 • 1 vitlöksklyfta, finhackad
 • 1 msk olja
 • 1 liter vatten
 • 2 dl grädde
 • 8 potatisar, skalad och tärnad
 • 2 grönsaksbuljongtärningar
 • färsk basilika, bladpersilja
 • flingsalt och svartpeppar
 • Lökpulver, paprika, chilipeppar

Fräs löken och grönkålen lite lätt. Häll i vattnet, buljongen och potatisen. Krydda med basilikan, bladpersiljan och de andra kryddorna. Låt småsjuda i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan och blanda sedan i grädden. Låt grädden få sjuda med en stund. Salta och peppra mer om det behövs. Jag satte även i en liten nypa med socker.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]