För mig är det lite så att hösten gör entré när jag serverar den här rätten. Och det känns verkligen passande den här helgen. I går stod regnet som spön i backen och idag, trots att solen tittat fram, så har vi en hög klar kylig luft.

Jag och flickorna tog dagen till ära att gå på bio. Vi såg den nya Brave – eller Modig som den kallas i Sverige. Givetvis såg vi den i 3D. Det sällan vi ser något annat än just 3D och jag måste nog säga det att här har Biograferna verkligen lyckats ta tillbaka sitt intresse för bio. Att se film och barnfilmer är idag vardagsmat och du kan ladda ner en hel uppsjö från internet. Tv:apparaterna har blivit bättre och hur många har inte en hemmabioanläggning. Bild och ljudkvaliteterna är minsann lika bra som i bio. OM det nu inte var för 3D. Jo, jag vet att det finns även det för hemmabruk. För mig är det i alla fall bio och vi tre hade en mycket trevlig stund på bio. Brave är en härlig saga som passar både vuxna och barn.

Åter till grytan och i fredags hänvisade jag till ett recept i Tasteline.com. Här kommer nu min variant:

Dag 1
Nötgrytbitar
3 morötter
2 stora vitlöksklyftor
1 gul lök
1 buljongtärning
4 dl vatten
2 dl rött vin
timjan
2 msk tomatpuré
1 pkt bacon
1 msk vetemjöl

Gör så här:
Bryn köttet, salta och peppra. Lägg i skalad morot i bitar, vitlök, gul lök, bacon och alla de andra ingredienserna. Låt småputtra i 1,5 h

Dag 2

Champinjoner, färska
6 smålökar alt. charlottenlökar

Rensa och lägg i 1 pkt champinjoner och smålökarna. Värm upp grytan och låt den småputtra i ca 0,5 timmar. Servera med potatis eller kokt ris.

Du kanske också gillar