Det här är en rätt som har kommit för att stanna. Riktigt lyckat om du frågar mig.

Börja med att baka sötpotatisen i ugn ca 70 minuter. Dra bort skalet och mosa det med 25 g smör och 150 gram av philiadelfiaost.

Bryn sedan kalkonfilén (som ska ha skinnet kvar på ovansidan) runt om och krydda med salt och peppar plus en kalkonkryddblandning som finns att köpa färdigblandad i affären. Lägg den i en ugnsfast form med lock, häll över 2 dl vitt vin och stek den sakta i 120 grader tills det nått en kärntemperatur på 69 grader.

Hacka en halv lök fint och bryn det i en kastrull. Häll över 1 dl av vitvin, 2 dl av vatten, 1 kycklingbuljongtärning, och 2,5 dl grädde. Koka ihop såsen ohc färgsätt den med lite såsfärg och red den med maizena.

När kalkonen är klar låt den vila i ca 15 minuter. Sätt då in sötpotatismosen i 225 graders ugn.

Häll skyn som du fått av kalkonen i såsen och servra sedan allt med grönsallad och rödkål.

Du kanske också gillar