Recept Vegetariskt

Libanesisk falafel

Att växa upp hos en charkuteriör, fabrikör som dessutom gått genom flera generationer fick jag aldrig vegetarisk mat hemma. Jo, givetvis gjordes det sallader och det serverades grönsaker. Fast bara som tillbehör och salladen innehöll alltid skinka, ägg eller räkkor.

Kulturen för veggi och vegan har därför aldrig legat som ett naturligt alternativ. På jobbet har jag fått upp ögonen på de vegetariska alternativen som oftast smakar fantastiskt gott och som dessutom gör att du mår ganska bra efteråt. Fisk är också en maträtt som du oftast mår bra av. Och när jag tänker efter att även om en rejäl bit oxfilé verkligen är supergott så krävs det en ordentlig energi för kroppen att bryta ner det efteråt.

I går gjorde jag min första riktiga veganrätt. Libanesisk falafel och till min stora förvåning så för det första så var det ordentligt gott men jag hade nog inte väntat med att resten av familjen skulle gilla det lika mycket som jag. Nåväl, Disa tyckte nog inte om hummus och åt falafeln utan någon större glädje men resten av familjen gillade det skarpt!

Ingredienser

Vitkålstrimlad4 port18 kcal / port
Olivolja1 msk33 kcal / port
Vitlök1 klyfta1 kcal / port
Koriander färsk1 tsk0 kcal / port
Kikärter, konserv200 g64 kcal / port
Morotriven2 st20 kcal / port
Tortillas fullkorn160 g116 kcal / port
Falafel320 g193 kcal / port
Avokado1 st50 kcal / port

Strimla vitkålen och fräs den i lite olivolja. Krydda med kummin och curry. Riv morötterna. Dela avocado. Mixa kikärterna, häll olivolja och pressa ner vitlöken. Krydda med salt och peppar. Montera wrapsen.

Image may contain: food

Du kanske också gillar

[instagram-feed]