Husmanskost Recept

En Mannerströmshelg

Jag sa till B att jag är så fruktansvärt trött på våra sunkiga matvanor. Eller jo, sunkig och sunkig – jag brukar nog alltid ha lite mer sofistikerad mat på söndagarna men fredag och lördag brukar drukna i hamburgare, pizza, tortillias eller något annat streetfoodsliknande alternativ.

Nog för att det är gott det också men när helg efter helg ser i princip lika dan ut. Då är det nog!

I torsdags flippade jag igenom Mannerströms youtubecanal och upptäckte en rad härliga recept som jag gjort förut men som var – ja just det – mycket länge sedan.

Fredagen började nog med en paradrätt som jag själv komponerat och som ofta blev ett resultat av torsdagens ärtsoppa och pannkakor där pannkakorna oftast blev en hel hög som rester. Fyllda pannkakor med en riktigt krispig sallad är grejjer det.

Lördagen är en annan paradrätt som jag hittade på Mannerströms – men den gjorde pappa ofta hemma när jag var ung. Fläskfilé med ädelsostsås.

Söndagen blev också en gammal klassiker. Boueff Cordon Blue… och den fick bäst betyg av familjen. Rejält med kalorier men ljuvligt gott

Du kanske också gillar

[instagram-feed]