Bakning Kakor

Julbak och längtan till advent

Julstämningen har infunnit sig tidigt här iår. Kanske beror det på Covid-19 och du får en större känsla att få in ljus och värme.

Ett av det som betyder mycket för mig är julbaket. Jag har alltid julbakat inför varje jul även om det vissa år inte blivit riktigt lika mycket.

En stående favorit hos mig och flickorna är förstås lussekatterna. Jag brukar göra det här receptet. Det är ett säkert kort på att lussekatterna blir fluffiga och saftiga. Så det ska vi göra här idag.

Jag börjar också googla runt för nu lär det inte bli något adventsfika hos ambassaden. Det är förstås till allas stora besvikelse men tjejerna tyckte att vi skulle fira hemma istället. Och då måste vi ju ha bakat minst sju sorters innan dess 🙂

Jag hittade de här små läckerbitarna.

Härligt röda jultomtar med ljuvlig chokladbollssmet innuti. Det ringer klockor hos mig…

Jag har också fått tag på mormors goda recept, så det ska jag också göra. Havreflan, drömmar, rullrån och mjuk pepparka och då saknas bara en sort kvar. Nu vet jag att min Karin mer än gärna vill få lakristoppar men jag kan också tänka mig att sträcka mig till att även ha saffransdrömar och syltkakor.

Till de här sötsakerna får det bli en smörgåstårta och den här goda pannkaksrullen.

Du kanske också gillar